fbpx
Сьогодні
17:44 10 Чер 2024

Близько половини країн на Саміті миру будуть представлені главами держав та урядів, – президентка Швейцарії

Фото: president.gov.ua

Близько половини з 90 наразі зареєстрованих країн-учасниць Глобального саміту миру у Бюргенштоці будуть представлені главами держав та урядів.

Про це повідомила Президентка Швейцарії Віола Амгерд під час пресконференції у понеділок на тему проведення Глобального саміту миру, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"Із зареєстрованих країн близько половини представлені на найвищому рівні главами держав та урядів. Інша половина – міністрами та іншими представниками", – сказала вона.

За словами Амгерд, також на Саміті миру будуть представлені ряд міжнародних організацій, зокрема, ООН. Також будуть присутніми на зустрічі представники Ватикану та Вселенського патріархату.

Коментуючи участь окремих країн, президентка Швейцарії повідомила, що свою участь підтвердила Туреччина, а Бразилія та Південна Африка "наразі офіційно не підтвердили".

"Але, звісно, список буде змінюватися до останнього дня. Тож, ймовірно, ми зможемо остаточно сказати в п'ятницю ввечері, хто там є, а хто ні", – заявила Амгерд.

Раніше Президентка Швейцарії Віола Амгерд заявила, що у Глобальному саміті миру в Швейцарії візьмуть участь щонайменше 90 країн, з яких половина представляють так званий "Глобальний південь" – Південну Америку, Африку, Близький Схід та Азію.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. 

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Варто зауважити, що 31 травня Китай вирішив не брати участь у Глобальному Саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії в червні. Міністерство закордонних справ КНР заявило, що Саміт миру не відповідає всім критеріям, які для подібних майданчиків висуває Пекін.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський на конференції "Діалог – Шангрі Ла" в Сінгапурі порівняв позиції США та Китаю щодо Саміту миру та наголосив, що Китай працює на його зрив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: